četrtek, 23. junij 2016

Gradnja ravne strehe s kvalitetno kritino je najboljši recept za uspeh

Ravna streha je dokaj zahteven projekt

Gradnja in kritina za ravne strehe
Ravna streha kljub vsemu napredku in nenehnim izboljšavam na področju materialov in ne nazadnje tudi na področju izvedbe še danes povzroča zaskrbljenost med investitorji. Naklon kritine za ravne strehe je namreč v primerjavi s poševno streho minimalen, zato voda z ravne strehe odteka bistveno bolj počasi kot denimo s poševne. Poleg tega se na kritini za ravne strehe voda tudi še po dežju zadržuje še dlje časa. Zato je izredno pomembno, da je izvedba ravne strehe optimalna. Pri gradnji ravne strehe tako ni pomembno le to, da imate vrhunske material. Pomembno je tudi, kako podkovano in natančno je krovstvo, ki gradnjo ravne strehe izvaja. Zato vam priporočamo, da ste pri izboru krovstva za ravne strehe in materiala samega nadvse previdni in preudarni.


Ravna streha je z gradbenega vidika dokaj specifična

Tudi, če izberete pravega izvajalca in najboljše materiale, pa se nekaterim tveganjem v zvezi z ravno streho enostavno ne morete izogniti. Vedno lahko pride do mehanskega preboja. Lahko ga povzroči toča ali pa celo ptič. Ob morju se denimo pogosto zgodi, da ravne strehe prebijejo galebi, ki si na strehi izberejo kotiček, da bodo tam pojedli svojo ribo. Tovrstnemu nesrečnemu preboju sledi dolgotrajno in zamudno iskanje preboja in sanacija, ki vam poveča ceno ravne strehe, ko to najmanj pričakujete, torej tedaj, ko se je gradnja ravne strehe že zdavnaj končala.


Gradnja ravne strehe ni bila še nikoli tako varna, kot je zdaj

Na srečo je tehnologija kritine za ravne strehe v zadnjem času tako napredovala, da se lahko izognete tudi tovrstnim morebitnim nevšečnostim. Naša kritina za ravne strehe je namreč pametna kritina za ravne strehe. Gre za sistem, ki ga seveda vzpostavimo že med samo izvedbo ravne strehe in ki omogoča, da ste o morebitnem preboju vaše strehe obveščeni kadarkoli: od zaključka gradnje ravne strehe do izteka življenjske dobe ravne strehe. Obveščeni pa boste tudi o lokaciji preboja. Seveda vam ta sistem naše krovstvo za ravne strehe z veseljem izvede.