sreda, 13. julij 2016

Izdelava lesenih oken za vas in za potrebe vašega toplega doma

Izdelava lesenih oken pri nas

Izdelava energijsko varčnih lesenih oken
Kako poteka izdelava lesenih oken pri nas? Sodobna lesena okna so narejena iz lepljenih nosilcev, saj s tem preprečimo delovanje lesa (krivljenje, povešanje). Ena glavnih prednosti lesenih oken, ki je ostali materiali (PVC in aluminij) nikoli ne bodo mogli doseči je ta, da je les naraven in okolju prijazen material. Vsi leseni izdelki, med katere sodijo tudi naša najboljša lesena okna, imajo prijeten videz in toplino naravnega materiala. Za pridobivanje in obdelavo lesa je potrebna bistveno manjša količina energije kot za PVC ali aluminij, kar pomeni tudi manj izpustov CO2. Les, ki ga potrebujemo za izdelavo lesenih oken, je v Sloveniji zaradi velike pogozdenosti (kar 60%) lahko dostopen material, ki ga ni potrebno uvažati. Pri izdelavi lesenih oken so pomembne toplotne lastnosti oken (toplotna prehodnost stekla in okvirja, energijska prehodnost stekla), pri čimer okvir igra pomembno vlogo, saj predstavlja kar 25-35 % površine okna. Seveda so pri nas na voljo različne dimenzije lesenih oken. Izmed vseh materialov za izdelavo oken ima les najmanjšo toplotno prehodnost in ga smatramo za toplotni izolator. Ker so okna le tako dobra, kakor dobro so vgrajena, se pri gradnji nizkoenergijskih in pasivnih hiš najpogosteje vgrajujejo lesena okna po načelih RAL montaže.


Najboljša lesena okna za toplino doma

Ponudniki PVC oken, ki ne vedo veliko o izdelavi lesenih oken, pogosto izpostavljajo potrebo po vzdrževanju lesenih oken kot njihovo glavno slabost. Vendar v resnici vsa okna potrebujejo določeno količino vzdrževanja, saj imajo vsa okna okovja, ki jih je tudi potrebno vzdrževati. Res je, da je pri lesu potrebno biti bolj pozoren na spremembe lesa pri okvirju, vendar se poškodbe (če se pojavijo in jih hitro opazite) lahko tudi sanira, česar se pri PVC oknih ne da. Kadar na naša najboljša lesena okna nanesete novo plast barve, bodo ponovno videti kot nova, to pa ni tako slabo?


Najboljša lesena okna v Logatcu

Naša ponudba izdelave lesenih oken obsega različne profile in dimenzije lesenih oken, ki zadostijo vsem zahtevam pri izgradnji ali obnovi vašega doma. Izbirate lahko med različnimi tipi lesenih oken: KLI Lignum 68, KLI Lignum 78mm in KLI Still 68/78. Z vsakim od njih vam lahko z ustrezno zasteklitvijo zagotovimo izdelavo lesenih oken, ki bodo energijsko varčna sodobna okna.

Ni komentarjev:

Objavite komentar