četrtek, 2. junij 2016

Dimnik

Dimnik Schiedel – montaža, sanacija, novogradnje in prevrtavanje dimnikov


V podjetju Hočevar se lahko pohvalimo z več kot dva tisoč postavljenimi dimniki Schiedel ter ogromno izkušnjami pri izvajanju sanacij in povrtavanja dimnikov. Smo družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 1994 in eden izmed prvih, ki smo začeli s sanacijami dimnikov iz nerjaveče kovine.

Dimnik mora biti preudarno izbran


Običajno premalo pozornosti namenjamo pravilni izbiri in gradnji dimnika, saj se je že pred tem potrebno odločiti kakšno kurilno napravo in kakšno gorivo bomo uporabljali. Posledice premalo preudarnega premisleka so težave pri delovanju kurilnih naprav in številne poškodbe grelnega sistema. Vsaka kurilna naprava ima namreč svoje zahteve, ki ji mora ustrezati tudi višina in položaj izpuha. Projektant na podlagi podatkov kurilne naprave izračuna, kakšna morata biti presek in višina le tega, da bo zagotovljen optimalni vlek in pravilno delovanje kurilne naprave. Trajno rešitev predstavljajo dimniki Schiedel, ki so narejeni iz inoxa ter izolacije z nizko specifično težo in so okolju prijazni.

Dimnik Schiedel
Dimniki Schiedel omogočajo boljši izkoristek energije


Primerni so tako za stare kot novogradnje in so izredno lahki, zato pri izgradnji zanje ne potrebujete dodatnih temeljev. Betonski deli za ta dimnik tako odpadejo, prinesli pa vam bodo maksimalen izkoristek peči. Ker so primerni za vse vrste goriv in kurilnih naprav je strah pred mrazom z odličnimi dimniki Schiedel povsem odveč. Če ste si že od nekdaj želeli kaminske peči, pa je še niste uspeli narediti, je to odlična priložnost za vas. Izberete dimnik za kaminsko peč, ki ga lahko postavimo kamorkoli, tudi v prostor, v katerem do sedaj niste imeli dimnika. Če dimnik že imate in si želite samo še kamina, vam omogočamo nakup tudi te, ob tem pa poskrbimo tudi za obnovo vašega starega dimnika. Izberete pa lahko tudi dimnik z betonskimi deli, saj vam nudimo zares bogato in estetsko izbiro ogrevalnih sistemov.

Več o Schiedel dimnikih preberite na naši strani.

Ni komentarjev:

Objavite komentar