sreda, 1. junij 2016

Solarni kolektor

Odporni in zanesljivi solarni kolektor z življenjsko dobo desetih let ali več


Solarni kolektorji za ogrevanje GreenLand Systems so vakuumski kolektorji, ki lahko zadostijo potrebam po ogrevanju sanitarne vode, objektov in ogrevanju za namene industrijskih tehnoloških procesov. Gre za novejšo generacijo v razvoju tehnologije kolektorjev, ki je najzmogljivejša v svojem razredu po testih iz tujih institutov.

Solarni kolektor, zmogljiv tudi v slabih vremenskih razmerah


Solarni kolektor za ogrevanje
Ti solarni kolektorji za ogrevanje vode in prostorov so zasnovani na tehnologiji toplotnih cevi, ki omogoča delovanje tudi v slabih vremenskih razmerah, celo takrat, ko ni direktnega sončnega sevanja. Imajo namreč le eno plast debelega, zelo odpornega borosilikatnega stekla, zaradi česar je celotna notranjost steklene cevi v vakuumu, kar jo ščiti pred zunanjimi vplivi. Prednosti teh kolektorjev za ogrevanje so tudi enostavna namestitev in vzdrževanje, odpornost in zanesljivost ter najsodobnejša in ekološko čista tehnologija proizvodnje. Tak solarni kolektor lahko segreje vodo na mnogo višjo temperaturo kot klasični, poleg tega pa deluje skozi vse leto, tudi med zimskimi meseci. Sončni kolektorji v naši ponudbi imajo različne dimenzije in jih lahko izberete za različne namembnosti. Če si želite vrhunsko solarno ogrevanje hiše, tako veste katere kolektorje morate izbrati.

Različni tipi kolektorjev za ogrevanje


Med izbiranjem bodite pozorni na različne tipe kolektorjev. Po njihovem namenu jih namreč delimo na:
  • Zeleni kolektor serije GL,
  • Oranžni kolektor serije GLX in
  • Balkonski kolektor serije GLH.

Najširši uporabi je namenjen zeleni solarni kolektor, ki ga uporabljamo za segrevanje sanitarne vode in dogrevanje objektov. Oranžnega poleg namembnosti zelenega uporabljamo še v namene tehnoloških procesov v industriji, kjer so lahko zahtevane tudi temperature preko 150 °C. Balkonski kolektor pa ima poglavitno prednost v tem, da ga lahko instaliramo na balkonske ograje, saj njegove vakuumske cevi ležijo vodoravno. Vsi ti solarni kolektorji za ogrevanje vode pa zagotavljajo učinkovito izrabo sončne energije, kar pomeni, da so odlična ekonomska in ekološka alternativa klasičnim gorivom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar