torek, 25. julij 2017

Izolacija balkona

Izolacija balkona z notranje strani
Izolacija balkona ima različne namene, v glavnem pa preprečuje nastanek številnih zapletov, ki se pojavijo zaradi tako imenovanih toplotnih mostov. Tudi izolacija balkona mora biti izvedena po pravilih za izolacijo, kar pomeni, da moramo izolirati stene, tla in strop, saj lahko le na tak način ohranimo estetskost balkona. Če na balkonu ne izvedemo toplotne izolacije balkona, bomo imeli na fasadnem ovoju stavbe opravka s toplotnimi mostovi, ki lahko vodijo v nastanek plesni in močno poškodujejo zunanji videz, poleg tega pa bo takšna situacija od nas zahtevala popravilo, kar pa seveda pomeni večje oziroma dodatne finančne stroške. Razmisliti moramo tudi o  hidroizolaciji balkona, ki je pogoj za njegovo dolgo življenjsko dobo in obstojnost estetske funkcije. Če pride pri sami gradnji balkona do premajhnega naklona, poleg tega pa ne izvedemo hidroizolacije, se bomo kmalu soočili z mnogimi težavami, med katerimi so najpogostejše odstopanje ometa ali obloge, zamakanje in razslojevanje fasade.

Hidroizolacija balkona – zaščita pred vdorom vode



Hidroizolacija balkona predstavlja zaščito pred vdorom vode in vlage tudi na balkonu. Kakovostno izvedena hidroizolacija ščiti balkonsko konstrukcijo pred vremenskimi vplivi, na katere sicer ne moremo vplivati, lahko pa pred njimi ustrezno zaščitimo konstrukcije. Ker so na voljo različni hidroizolacijski materiali, je o njihovi izbiri najbolje povprašati strokovnjaka z izkušnjami na tem področju, ki nam bo znal ustrezno svetovati. Materiale delimo v dve glavni skupini – premazni materiali in materiali kompozitnih trakov. Ne svetujemo vam, da se odločite za cenovno ugodne materiale, katerih kvaliteta je vprašljiva, saj se lahko pozneje soočite z nujnim popravilom, ki bo od vas zahteval dodatne denarne vložke. Hidroizolacija balkona in toplotna izolacija balkona morata biti izvedeni na podlagi znanj in izkušenj, če želimo, da pravilno opravljata svojo funkcijo. Strokovnjake lahko povprašate tudi o izolaciji balkona z notranje strani.

Izolacija balkona v podjetju Fibran


hidroizolacija balkona

O kakovostni izvedbi izolacije balkona lahko povprašate tudi v podjetju Fibran, v katerem se ukvarjamo s proizvodnjo tehnično izpopolnjenih in ekološko neoporečnih toplotno izolacijskih materialov, poleg tega pa znova in znova iščemo ustrezne rešitve in spremljamo novosti na našem področju delovanja. Prijazni strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali o izvedbi izolacije balkona, s pomočjo katere se lahko zaščitimo pred nastankom toplotnih mostov in posledično tudi pred neizogibnimi popravili posledic toplotnih mostov. Svetujemo vam, da izvedete izolacijo celotnega balkona, tudi notranjo izolacijo sten in na takšen način ohranite estetski izgled same konstrukcije.

Ni komentarjev:

Objavite komentar